23948sdkhjf

61 år gammel spilafgift gør julekonkurrencer besværlige

Virksomheder, der har lavet konkurrencer på Facebook i julemåneden, skal betale spilafgift af præmier over 200 kr. Da afgiften blev indført i 1956 , kunne man få 3600 æg for beløbet.
Like, del – vind.

Mange virksomheder udlover præmier til deres Facebook-følgere i forbindelse med de mange julekonkurrencer, der foregår lige for øjeblikket.

Men er værdien af præmien på en hvilken som helst type konkurrence over 200 kr., skal virksomheden godkendes som spiludbyder og derefter betale 17,5 procent af præmiens værdi over 200 kroner til SKAT.

Det gælder, uanset om præmien er en kogebog, billetter til et comedy-show, flødeboller eller noget helt fjerde, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk .

DI vil hæve beløbsgrænsen
Beløbsgrænsen er fastlagt i 1956 og har ikke været reguleret siden. Det betyder, at den ikke tager højde for inflationen i de 61 år, der er gået i mellemtiden. Var det sket, ville beløbsgrænsen være 2.800 kr.

- Spilafgiften er en af de få afgifter, som ikke reguleres med inflationen. I 1956 kunne du få 3600 æg for 200 kroner. I dag kan du få 65. Det vidner om, at intentionen med beløbsgrænsen i tidernes morgen var en anden, end effekten er i dag, siger skattepolitisk chef Jacob Bræstrup, DI.

For at gøre det enklere for virksomhederne har DI foreslået regeringen, at beløbsgrænsen hæves, så virksomheder slipper for at bøvle med registrering og betaling af et forholdsvis lille afgiftsbeløb.

Derudover ønsker DI, at virksomhederne kan nøjes med at indberette præmiens kostpris. Altså det beløb, som præmien har kostet konkurrenceudbyderen.

- Hvis en virksomhed udlodder egne produkter som præmie, skal spilafgiften i dag betales af det beløb, som produktet ville koste, hvis forbrugeren selv skulle købe den. Men mange gevinster er slet ikke til at få i daglig handel, og så skal virksomhederne selv vurdere, hvad præmien kunne være værd – og håbe SKAT godkender vurderingen. Kostpris vil være meget enklere at administrere og give et mere præcist udgangspunkt for afgiftspålæggelsen, siger Jacob Bræstrup til DIBusiness.dk

Ingen af DI’s forslag har vundet genklang i Regeringen. Derfor skal virksomhederne fortsat indberette og betale afgift af alle præmier over 200 kroner.

Det kunne man få for 200 kroner i 1956
- 45 faglærte timelønninger
- 3600 æg
- 50 kg svinekød eller 100 kg levende kvie

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076